Kokonaisturvallisuus

Usein kysyttyä

Yleinen

 • Miksi saatte järjestää tapahtuman?

  Olemme tehneet tapahtumien valmisteluissa tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa. Keskusteluissamme Pirkanmaan koronanyrkin, Länsi- ja Sisäsuomen aluehallintoviraston sekä poliisin kanssa olemme halunneet varmistaa, että messujen turvallisuussuunnitelmat ovat juuri sellaiset kuin vaaditaan ja kaikista voimassa olevista rajoituksista pystytään huolehtimaan. Olemme saaneet kaikilta kyseisiltä tahoilta vihreää valoa tuleville messuille ja valmistelujamme on pidetty juuri oikeansuuntaisina.

 •  

  Suojamaskit ja turvavälit

  • Onko minun käytettävä maskia?

   Tapahtumissamme on tällä hetkellä voimassa vahva maskisuositus. Suojamaskeja tarjotaan asiakkaille sekä näytteilleasettajille, ja niitä on jaossa tapahtumien sisäänkäynneissä.

  • Tuleeko ylläpitää kahden metrin turvaväliä?

   Turvavälimääräys ei ole tällä hetkellä voimassa, mutta emme suosittele lähikontaktia.

   

  Kävijämäärät

   

  Tuotteet osastolla 

   

  Koronapassi, -testaus ja -rokotteet

  • Onko tapahtumissamme käytössä koronapassi?

   Seuraamme jatkuvasti asiasta ohjeistuksia ja toimimme niiden mukaan. Tampereen Messut ottaa koronapassin käyttöön kaikissa kevään 2022 tapahtumissaan, mikäli tapahtumia koskevat viranomaisrajoitukset sitä tuolloin edellyttävät ja suosittelevat. Koronapassi mahdollistaa tapahtumien järjestämisen täysimittaisesti ja terveysturvallisesti. Tulevan vuoden messut ja tapahtumat tullaan Tampereen Messuilla järjestämään suunnitelmien mukaan. Jos ei ole rajoituksia, passi ei tule käyttöön.

   Koronapassi on STM:n ohjeistuksen mukaan poissa käytöstä 20.1.2022 asti. Odotamme jatko-ohjeistusta ja tiedotamme toimenpiteistä mahdollisimman pian.

  • Näytetäänkö ovella rokotustodistus tai negatiivinen koronatestitulos?

   Näin toimitaan, mikäli koronapassi tulee virallisesti käyttöön. Tapahtumiin saavutaan vain ehdottomasti terveenä. Vastuullisinta ja tärkeintä on jättää tapahtuma väliin, mikäli oireita on.

  • Jos on saanut vasta yhden rokotteen, pitääkö lisäksi näyttää negatiivinen koronatestitulos?

   Näin toimitaan, mikäli koronapassi tulee virallisesti käyttöön.

   

  Tapahtuminen mahdollinen siirtyminen

   

  Peruutukset, osasto ja palautukset

    

   Korona-altistuminen

  • Mitä jos altistun koronavirukselle messuilla? Miten altistumisista ilmoitetaan?

   Altistumisista ilmoitetaan viranomaisten toimesta ja tapahtumajärjestäjä tiedottaa näistä viranomaisten ohjeistusten mukaisesti. Tapahtumiin saavutaan vain ehdottomasti terveenä, rokotettuna tai testattuna. Vastuullisinta ja tärkeintä on jättää tapahtuma väliin, mikäli oireita on.

   

  Materiaalit